Ur dagens nyhetsskörd
Dagens Nyheter:
- 16-årig Buddha har gått upp i rök
- Mars kan bli kallast sen 1942
- För andra året i rad har Oaxen Skärgårdskrog utsetts av White Guide till Årets bästa restaurang.
- ?Nu har regeringen beslutat om löneökningar på i genomsnitt 16 % för cirka 300 myndighetschefer, rektorer, generaldirektörer och landshövdingar?
- ?Flera av de tyngsta vd:arna på Stockholmsbörsen fick mycket kraftiga lönelyft i fjol. Tillsammans fick cheferna i 14 storbolag ett påslag på 22 miljoner kronor.?
- ?Charkvarorna i kyldisken är ofta fullpumpade med billigt kranvatten utan att mängden anges. Världsledande Lyckeby stärkelsen förser industrin med färdig saltlakemix som ökar vikten på skinka med upp till 67 procent.?
- Falukorv ligger också illa till.
- vetenskapligt bevisat att delfiner inte är intelligenta ? på land!
Norrköpings tidningar skriver om grabben som stal en bevakningskamera. Gissa om han blev fotograferad?
Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF):
Om man befinner sig i Örebro ikväll så är det föredrag på stadsbiblioteket med rubriken
- ?Intelligent Design ? ett alternativ till Darwin??
- Skapelse kontra evolution. ?Skapelsetroende har lagt fram "Intelligent Design" som ett nytt alternativ till evolutionen, inte lika öppet och uppenbart religiöst som den klassiska kreationismen.?
Och till slut:
Yttermera presenterar ett lagförslag:
Regler för advokatjakt
Lagförslag för att reglera jakt och insamlande av advokater, § 370.00. § 370.01.
En person med en giltig gnagar- eller ormjaktslicens har även tillåtelse att jaga och insamla advokater för avkoppling och sport i okommersiella syften.

Tjillevipp!
Vad allt skulle inte en psykolog kunna tolka utifrån mitt urval av nyheter?
Nu blir det kaffe.

Andra bloggar om: löneökningar, vatten i charvaror, delfiner, Intelligent Design
Hm...det där med vatten i köttet...visst har vi vetat det länge...började väl med kycklingköttet om jag inte mins fel. Ibland känns det tungt...tycker jag...vad gör man...äta bör man annars dör man...Vi Svenskar är dock inte bra på massiva protester....i Danmark går man man ur huse, agerar ofta tillsammans....Svenskarna...hm...e vi lite flata...
lönerna...hm...*suck* är det rätt männsiskor som får ta del av löneökningar...hm..skulle nog kunnat skriva hel roman hos dig idag....håller här...önskar en bra dag...trots allt *kram*
Det där med kranvatten i charkvarorna tycker jag är bläh!! De billigare kycklingfileerna är så uppumpade att de ser ut att komma från strutsar eller något, och så blir det bara något slibbigt när man lagar till dem. :P Man får väl käka på Oaxen istället..
Kramar från Åsa
...Vi behöver ju få i oss ca.3 liter om dan...så det är väl av omtanke de gör så...eller? ;-)
Ha de gött...
//:~CY,bestående av 70% grönt vatten...
Håller med ang delfinexperimentet! Hur intelligenta är VI i vattnet, en fisk på land eller katten Klara högt uppe i ett träd..
Den presumtiva Buddhan. Efter att ha mediterat i många månader utan mat o dryck blev han väl uttorkad, torr som fnöske och...
Natti natti - å trevlig onsdag :-)
Intressant krönika.Du har valt ut sådant som intresserar folk. En psykolog skulle kanske tolka det som att du är knäpp. ;-)
Ja, ungefär som att vi människor nog inte är särskilt intelligenta under vatten.
Ja, om vi stannar där tillräckligt länge - utan syre då.
=0
=)
"Intelligent Design"
Funderat över hur vi själva kommer att se ut !?!
Efter vårt myckna stillasittande vid en interaktiv maskin ... behöver Vi mer än så här http://spaces.msn.com/anna-lys/
;-)
*kram*
Oj, har jag nu missat min löneökning IGEN...det är för att jag bara öppnar lönekuveren till jul, inte för att jag behöver dem, utan för att se hur mycket jag satt in på banken under året.
Kram på Dig tjejen
Löneökning???
Inte hos mig....
Kram mammaanna
näää fy sjutton så många procent vatten..jisses hur ska vi nånsin kunna ha koll på nått vi konsumenter..??? suck...
Visst gör man så med vårt kött. Men det är vi som har makten. Om vi säger att vi köper inte ert kött om ni inte garanterar att det är fritt från insprutat vatten så kan du tro att det blev vattenfritt.
Svärfar arbetade hela sitt liv i charkbranchen och han brukade säga att det är kunden som bestämmer priset. om vi inte köper oxfilé för flere hundra kronao kilot så skjunker priserna. Hade vi lärt oss att använda kundmakten på ett vettigt sätt så hade vi också haft samma låga priser som i övriga Europa
Kram
Hasse
Duuu lite försynt så där bara ... nu är dina nyheter inte nya längre ;-) Dags för ombloggning Qilin *fniss*
Våren är kommen idag :-D
*kram*
Anna-Lys