Om elakheter i bloggvärlden

Jag hörde häromdagen en man i radion, (jag tror det var ett språkprogram, vet inte säkert tyvärr) säga “vi som är födda i mitten av förra seklet…”
Oops!! Herrejä — det är mig han talar om!

Och så har jag just läst en blogg hos
“En liten tant”  Det finns många tanter i bloggvärlden. Det är bara det att vi är inte tanter. Vi är vuxna kvinnor. Har någon sett en blogg skriven av en man i åldern 40-60 år som är döpt till t ex ”Lilla Farbrorn” ?
Nej just det.  Det borde de kanske göra. De är definitivt inte smartare än de kloka tanter jag träffat på!
(Jag vet, det där var inte snällt ;-))

Nåväl.
 “En liten tant” skriver om ”Elakheter i bloggvärlden”. Där hittade jag länkar till Hedghodge och Lipgloss Bitch som dragit igång en protest mot de anonyma inlägg, personliga påhopp od som förekommer.

Utdrag ur deras text följer här:
”Som bloggare får vi massor med roliga, trevliga och intressanta kommentarer från våra läsare. Det är denna kommunikation som gör att vi fortsätter att skriva.
Tyvärr får vi och många med oss också en hel del mindre trevliga, ibland rent av råa och sexistiska kommentarer och mail. I tron om att de är anonyma passar en del på att vräka ur sig både det ena och det andra.

Alla som bloggar lämnar ut sig – lämnar ut en liten del av sig själva. En vald del – självklart. En blogg är aldrig hela sanningen om en människa. Ändå väljer många vuxna att tro det – och kritiserar som om det var det.
Friends har en uppmärksammad kampanj där de talar om att tekniken har gjort det möjligt för mobbarna att följa med sina offer hem. Unga tjejer och killar blir hotade och hånade via sms, mail och i diverse forum på nätet.
Vi får kommentarer och mail från vuxna människor som beter sig som idioter.
Om vi inte försöker göra något åt detta så godkänner vi ju ett hårdare debattklimat där ”söndra och härska” tekniken får fritt spelrum. Vad sänder det för signaler till ungdomarna?
När har vi fått nog, vart drar vi gränsen?
Om du tycker som oss, skriv en kommentar och länka till det här inlägget om du har en egen blogg - visa att vi är många som har tröttnat på elakheter i bloggvärlden.”

Gå dit, läs hela texten och läs gärna också den intressanta diskussionen i Hedghodge´s kommentarer!

Klicka här för att komma tillbaka till början

Kommentarer
Postat av: Rolle

Hej, Qilin. Nu är det trassel med länken som står längst ner.

Det blev inget möte, men vi har gott om tid. Det blir bara bättre, ju mer det får mogna.

2006-02-25 @ 21:14:45
Postat av: Aniara

Jo, visst är folk dumma mot varandra även på nätet.
Syrrans dotter hade lite strul med liknande för ett antal år sedan då hon just började hänga på Lunarstorm.
Inte så kul precis, men de löste det.

Kul att du verkar ha hittat dig lite igen.
=)

Postat av: Amaltea

Sant som det är sagt...förmodligen är det bästa...att göra ingenting....men det är just det som är det svåra...när man känner sig arg eller ledsen....

2006-02-26 @ 12:13:18
URL: http://spaces.msn.com/sinnesro/
Postat av: Anna-Lys

The Leader of the Pack ... är tyvärr utbrett i cybern ... istället för att våga släppa ut inre tankar för diskussion ... har vi hamnat i nått som ter sig sockersött på ytan ... men är mullrande mörkt strax under ... när det onda kommer till ytan ... gör man precis (om inte värre)som IRL ... en pakt av pack bildas ... de gullar med varandra sidan om i chatt och beslutar att ge sig på någon.

Jag har sett detta ske i 4 olika communities för vuxna ... då kan man bara ana hur fruktansvärt hemskt det måste vara för unga ... de kämpar ju samtidigt med sina IRL-identitetskriser.

Jag vet inte hur många ungdomar jag stött på bara på space som vill avsluta sitt liv ... de kommentarer de får ska vi inte tala om ... fy fan.

Jag börjar verkligen ifrågasätta om det här bloggandet, forumandet, gruppandet och chattandet inte är direkt farligt för oss mänskliga varelser ... in the long run / Kram Anna som nu tar en kort Time-Out

2006-02-27 @ 23:35:42
URL: http://spaces.msn.com/members/Anna-Lys/
Postat av: Anna-Lys

ups ... det hängde sig visst ... ta tippex kära Qilin *fniss*

Glömde Kramen jue ;-)

2006-02-27 @ 23:37:20
URL: http://spaces.msn.com/members/Anna-Lys/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback