Månen som symbol

Månen har alltid haft en stor betydelse, den sägs kunna styra människors liv, hur vi reagerar på olika saker och hur vi beter oss. I de flesta religioner ansågs månen stå för det feminina.

Måndag är månens dag, står för violett, silver och skapande förmåga.

Månen representerar kvinnlighet, fruktbarhet, cykliska skeenden, pånyttfödelse, drömmar, kärlek, önskningar, mystik, vatten, natt…

Många häxor och magiker utgår från månens olika faser när de använder sin magi.

Fullmånen är den bästa tiden för magi eftersom den har en stark helande och energigivande kraft. 

När månen är i avtagande passar det bra att avsluta saker. Det är en bra tid avbryta, säga ifrån, göra sig av med sin negativitet.

En viloperiod är det som passar bäst vid ”mörkermåne” dvs. vid nytändningen av månen. Den står för det ”underjordiska,” lämplig tid för vila och meditation.

När sedan månen är ny och i växande är det dags att ta tag i saker igen, bra tid för investeringar Inleda kärleksförhållanden passar perfekt, det är en bra tid för kreativitet, utveckling och att påbörja nya projekt.

Naturligtvis finns månen med i många sagor!  I sagans värld händer det extra mycket vid fullmåne, tänk bara på varulven.

Och religionerna, mångudinnorna som t ex Diana (häxornas gudinna), det finns hur mycket som helst att lära sig om månen – det kommer mer här så småningom.

Klicka här för att komma tillbaka till början

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback